Klasgenoten verongelukte Pepijn (16) uit Hilvarenbeek zoeken steun bij elkaar op Willem II College

29 april 2016 om 17:31
nl
Klasgenoten van de verongelukte Pepijn Janssen (16) uit Hilvarenbeek kwamen vrijdag op het Willem II College in Tilburg bij elkaar. Pepijn zou dit jaar eindexamen doen voor het vmbo. De leerlingen zijn ontdaan door de dood van hun klasgenoot. In een apart lokaal kwamen ze bij elkaar om onder begeleiding van hun mentor met elkaar te rouwen.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van

In het lokaal is een gedenkhoek ingericht voor Pepijn waar leerlingen een laatste groet achter konden laten. De emoties liepen hoog op; leerlingen vielen elkaar huilend in de armen.
LEES OOK: Hockeyclub en school herdenken Pepijn (16): 'Hier zijn geen woorden voor'
Volgens plaatsvervangend rector Niels Brans is het voor jongeren in deze leeftijd extra moeilijk. "Het is voor ons als volwassenen al niet te bevatten en dit zijn pubers, eigenlijk nog kinderen."  
Charmante jongenPepijn was volgens Brans ook echt een gangmaker in de klas. "Zoals de mentor zei: het was een charmante jongen. Hij stond er ook goed voor en zou volgend jaar naar de Rooi Pannen gaan. Hij had zijn hele leven nog voor zich. Dit is vreselijk. We zullen hem echt gaan missen."
LEES OOK: Tragische dood Pepijn Janssen (16) heeft impact in Hilvarenbeek
Volgende week vrijdag zal er van tien uur tot elf uur op school een bijeenkomst zijn voor alle leerlingen en ouders die daar behoefte aan hebben. Bij de bijeenkomst en ook na de meivakantie zorgt de school voor een zorgteam van de GGD om leerlingen bij te staan.
Pepijn kwam woensdag om het leven. Dinsdagavond werd hij bij een bushalte in Hilvarenbeek aangereden. Hij stond met vrienden te wachten toen hij werd geschept door een auto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.