Doodrijder peuter Nassim ook verdacht van drugsfeit en roekeloos rijden

29 april 2016 om 17:54
nl
De 18-jarige jongeman die woensdag in Breda de 3-jarige peuter Nassim doodreed, heeft vermoedelijk een verleden met drugs. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van een drugsfeit, meldt een woordvoerder tegen Omroep Brabant. De bestuurder wordt vanwege de fatale aanrijding verdacht van doodslag en van roekeloos rijden. Hij blijft voorlopig achter slot en grendel zitten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Advocaat Joris van ’t Hoff, die de verdachte bijstaat, baalt ervan dat het nieuws over de verdenking van het drugsfeit van zijn cliënt in de publiciteit is gekomen. Hij weigert verder commentaar te geven.
Of er drugs in de auto van de verdachte of bij hem thuis zijn aangetroffen, is niet duidelijk. Justitie houdt daarover de kaken stijf op elkaar. "Hij wordt verdacht van het plegen van een drugsfeit. Meer kunnen we er nu niet over zeggen. Het onderzoek loopt", zegt de woordvoerder.
ZIE OOK: Wat bezielt mensen die doorrijden na een ongeluk? ‘Niet iedere doorrijder is een harteloos monster'
Blinde paniekHet is niet duidelijk of de bestuurder onder invloed was van verdovende middelen toen hij de 3-jarige Nassim doodreed. De verdachte sloeg na de aanrijding 'in blinde paniek op de vlucht en wist vanwege de stress niet wat hij deed', onthulde zijn raadsman bij Omroep Brabant. “Hij zit er helemaal doorheen. Dit heeft hij natuurlijk niet gewild.”
De verdachte, die in februari 18 werd, was pas in het bezit van een rijbewijs. Hij blijft de komende twee weken vastzitten, zo bepaalde de rechter-commissaris in Breda vrijdagmiddag.
ZIE OOK: Ooggetuige probeerde doodgereden Nassim (3) nog te reanimeren: ‘Hij was op slag dood’
Te hard geredenVolgens buurtbewoners zou er vaak te hard worden gereden in de straat. Bij de gemeente Breda zijn over deze specifieke straat geen klachten en meldingen bekend. Wel zijn er klachten uit andere delen van de wijk geweest. De gemeente zegt het onderzoek van de politie af te wachten.
De recherche is volop bezig om de toedracht van het dramatische ongeluk te achterhalen. Het lichaam van de 3-jarige Nassim is inmiddels naar de Arrahman Moskee in Breda gebracht. Hij wordt dit weekend in Marokko begraven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.