PSV-trainer Cocu blijft geloven in kampioenschap en hoopt op monsterscore tegen Cambuur

29 april 2016 om 19:33
nl
Een monsterscore. Dat kan PSV goed gebruiken in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Cambuur Leeuwarden. Met nog twee wedstrijden te gaan is Ajax nog altijd op doelsaldo koploper van de eredivisie. Beide clubs hebben 78 punten, maar Ajax heeft zes doelpunten meer en stevent daarom af op de landstitel als PSV niet met grote verschillen gaat winnen van Cambuur Leeuwarden en PEC Zwolle.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Voor Phillip Cocu is een monsterscore tegen de hekkensluiter van de eredivisie geen vanzelfsprekendheid. "We zullen eerst nog moeten winnen. Cambuur is dan wel de nummer laatst, maar het strijdt nog voor een laatste kans. We moeten dus eerst zien dat we op voorsprong komen en daarnaast zullen we iedere seconde moeten gebruiken om een zo'n hoog mogelijke score neer te zetten."
'Kampioenschap wordt beslist in laatste wedstrijd'Mocht PSV Cambuur met grote cijfers verslaan betekent dat volgens Cocu niet dat het kampioenschap dan beslist is. "Het kampioenschap wordt in de laatste wedstrijd beslist. Ook al staan we in de laatste wedstrijd voor op doelsaldo dan zul je die wedstrijd nog wel moeten winnen."
Tegelijkertijd met de wedstrijd van PSV werkt koploper Ajax zondag in eigen huis haar wedstrijd tegen FC Twente af. Toch zal die wedstrijd geen rol gaan spelen in het Philips Stadion denkt Cocu. "We gaan proberen te winnen met een zo groot mogelijk verschil. Dan ben je op dat moment niet bezig met een andere wedstrijd."
Nog steeds het gevoel dat wij kampioen worden'Enkele weken geleden verkondigde Cocu dat wanneer PSV de toen nog vier wedstrijden op het programma zou winnen dat zijn ploeg dan kampioen zou zijn. Met nog twee wedstrijden te gaan en de huidige stand in het achterhoofd blijft Cocu bij dat standpunt. "Ik heb nog steeds het gevoel dat wij dan kampioen zijn", besloot Cocu zijn wekelijkse perspraatje.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.