Video

Terrorist richt bloedbad aan in Theaters Tilburg: politie oefent met extreem geweld

29 april 2016 om 20:03 • Aangepast 21 november 2020 om 10:49
nl
Het Tilburgse politieteam heeft vrijdag geoefend met extreem geweld. In de schouwburg in Tilburg werd een situatie nagebootst van een terrorist die een bloedbad aanricht. Het is de bedoeling dat de agenten, die normaal surveilleren in de stad, voorbereid zijn op extreem geweld.
Profielfoto van Maarten van den Hoven
Geschreven door
Maarten van den Hoven

“Wennen doet het nooit, dat zou ook niet goed zijn” zegt agent Danny Nooijen. “Maar dit is uiteindelijk wel waar je als kleine jongen van droomt, hiervoor ga je bij de politie.”

Wachten op privacy instellingen...

SpannendHoewel er op dit moment geen enkele dreiging is in Tilburg oefent het team wel graag op plekken waar veel mensen samen kunnen zijn. “We zijn heel blij dat we op locaties als deze kunnen oefenen” zegt docent Sjoerd van Seeters. “Het is natuurlijk spannend, zoiets maak je niet dagelijks mee.”
De oefening verloopt dan ook nog niet geheel vlekkeloos, maar dat hoeft ook niet vindt Sjoerd. “De agenten hebben de oefening twee keer gedaan. De tweede keer zag ik dat ze alweer dingen hadden aangescherpt en dat het beter verliep. Dat is training, daar doen we dit voor.”

Wachten op privacy instellingen...

VoorbereidAgent Danny is blij met de training. “Als agenten zien wij natuurlijk ook wat er om ons heen in de wereld gebeurt. Dan wil je er zo goed mogelijk op voorbereid zijn als het hier ooit gebeurt.”
Na een paar minuten lang geknal, geschreeuw en gegil geven de agenten door aan de meldkamer dat de verdachte is aangehouden. Daarna staan de ‘dode’ slachtoffers gelukkig ook weer op. De oefening is afgerond. “En de mannen hebben het hartstikke goed gedaan”, zegt Sjoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.