Nog jaren een Robbie de Rups voor Lars (16) na oproep van moeder: ‘Hartverwarmend en overweldigend’

30 april 2016 om 00:11
nl
Hoeveel mensen zich nu precies hebben gemeld met een Robbie de Rups voor de 16-jarige Lars weet Dorette van Lieshout uit Asten niet, maar het zijn er enorm veel. “Tussen de 100 en 150 mensen denk ik. Dit had ik niet verwacht, ik ben er heel erg blij mee.”
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Dorette plaatste ruim een week geleden een oproep op Facebook. Haar zoon Lars, die verstandelijk beperkt is, is verknocht aan het speeltje. Hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. Toen de rups kapot ging, vroeg Dorette via Facebook of mensen het speeltje nog thuis hadden liggen. ‘Robbie’ is namelijk uit de handel gehaald.
Volle inboxDe kracht van social media is nogmaals bevestigd. De oproep is inmiddels ruim 2500 keer gedeeld en meer dan 200.000 keer bekeken. “Mijn inbox op Facebook stroomt over. Ik ben donderdag van twee uur ’s middags tot één uur ’s nachts bezig geweest met het beantwoorden van mensen.”
Dorette kreeg reacties uit het hele land. “Groningen, Leeuwarden, Almere, Den Haag en zelfs uit België. Het is hartverwarmend en overweldigend hoe al die mensen reageren.”
GelukkigAls alle rupsen straks in Asten zijn beland, kan Lars weer jaren vooruit. “Ik zal nog wel een tijdje zoet zijn met het beantwoorden van alle mensen, maar dat heb ik er absoluut voor over. Hier wordt Lars alleen maar gelukkig van.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.