NAC kent slechte generale voor play-offs: stevig verlies tegen Go Ahead Eagles

29 april 2016 om 23:58 • Aangepast 21 november 2020 om 10:48
NAC heeft vrijdagavond de laatste competitiewedstrijd verloren. In Deventer werd het 1-4 voor Go Ahead Eagles.
Profielfoto van Ronald Sträter

Omdat beide clubs al zeker zijn van het spelen van de play-offs om promotie ging het duel in Deventer eigenlijk nergens om. Toch namen beide teams het duel serieus, al was het alleen maar om in mei met een goed gevoel aan de nacompetitie te beginnen.

VeelbelovendDe wedstrijd begon veelbelovend. Na een gevaarlijke kopbal van NAC-spits Sjoerd Ars en een gevaarlijke inzet van Eagles-aanvaller Leon de Kogel kon de eerste goal al opgetekend worden. Van een metertje of vijfentwintig schoot Darren Maatsen de bal dwars door de NAC-defensie achter keeper Jelle ten Rouwelaar: 1-0.
Tien minuten later lag ook nummer twee achter de Bredase doelman, die vorige week zijn moeder verloor. Leon de Kogel kon van dichtbij ongehinderd binnenkoppen.
Werk aan de winkelHet toonde maar weer eens aan dat er bij NAC nog werk aan de winkel is met het oog op de play-offs. Als de Bredase ploeg daar potten wil breken, zal het in ieder geval minder makkelijk goals moeten weggeven.
"Wil je de nacompetitie winnen, dan moet je op de nul kunnen spelen", meent NAC-vleugelaanvaller Danny Verbeek. "Dit moet gewoon veranderen. We hadden het de laatste tijd beter onder controle, maar vandaag weer niet. Mischien is het toch een stukje concentratie omdat dit duel in principe nergens meer om ging. Maar het moet beter."
BlaffenScoren is bij NAC de laatste tijd het probleem niet, al bleef het in Deventer voor rust bij een beetje blaffen in plaats van bijten.
Het begin van de tweede helft leek sterk op die van de eerste. NAC kreeg eerst goede kansen via Mats Seuntjens en Uros Matic, daarna stond Ten Rouwelaar zijn mannetje na schoten van Lambooij en De Kogel.
Bal wilde er niet inDaarna bleek het voor NAC zo'n avond te zijn waarop de bal er maar niet in wilde. De ploeg kreeg genoeg goede kansen, zo raakte Matic bijvoorbeeld de lat.

Juist op het moment toen NAC leek terug te kunnen komen in de wedstrijd, scoorde De Kogel weer voor Go Ahead. Een flinke zeperd lag op de loer voor de Bredase ploeg.
WaarschuwingDat werd het ook, want hoewel Kenny van der Weg nog scoorde voor NAC, werd het 4-1 via Elvio van Overbeek. NAC zal na de flinke nederlaag niet echt met een zeker en lekker gevoel de nacompetitie ingaan. Misschien is het een waarschuwing voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen.
'Kwetsbare dingetjes'"Het is niet zo dat het er niet uitziet en we geen kansen creëren", benadrukt NAC-coach Marinus Dijkhuizen na afloop. "Want dan zou ik me heel veel zorgen maken. Maar ik maak me wel zorgen over wat kwetsbare dingetjes in mijn elftal."