FC Oss eindigt in stijl op laatste plaats na verlies tegen FC Volendam

30 april 2016 om 00:02
nl
FC Oss heeft het voetbalseizoen in stijl afgesloten door vrijdagavond met 2-1 te verliezen van FC Volendam. Door de nederlaag is de ploeg definitief laatste geworden in de Jupiler League. Het contrast met het succesvolle vorige seizoen had niet groter kunnen zijn.
Profielfoto van Mattijs Smit
Geschreven door
Mattijs Smit

De enige manier waarop de Ossenaren nog van de laatste plaats af hadden kunnen komen, was als ze zelf hadden gewonnen van Volendam, RKC zou verliezen én een verschil in doelsaldo van dertien goals was goedgemaakt.
Gezien de prestaties van dit seizoen, was er niemand van overtuigd dat dit serieus mogelijk zou zijn.
Bij FC Oss mogen ze dus vooral blij zijn dat de promotie-degradatieregeling met de nieuw te vormen tweede divisie nu nog niet is ingegaan. "Voor sommige jongens zijn er natuurlijk ook mooie momenten geweest dit seizoen, maar in het algemeen was het heel teleurstellend", beaamt aanvoerder Fatih Kamachi.
Teleurstellend debuutNaast een treurig seizoen voor de club, is het ook een teleurstellend debuut geweest voor Reinier Robbemond als hoofdtrainer. In februari werd door de clubleiding nog gesproken over contractverlenging, maar daar werd op teruggekomen.
Naar verwachting wordt komende week zijn opvolger bekendgemaakt. "Wat ik vooral geleerd heb in mijn eerste seizoen als hoofdtrainer van een profclub is dat je de focus vooral moet houden op je eigen team. En niet op allerlei andere zaken", analyseert Robbemond.
Aardige eerste helftDe supporters - twee van FC Volendam en bijna een half stadion vol namens de thuisploeg - kregen wel een aardige eerste helft te zien. Het spel was niet groots, maar er waren wel kansen voor beide teams. Richard van der Venne tikte de enige goal binnen, nadat Kamaci op de lat had geschoten.
Na rust trok invaller Jack Tuijp de stand weer gelijk. Halverwege de tweede helft zette Elson Hooi de Volendammers op 1-2 en daarbij bleef het.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.