Video

'Heftige film, maar zeker een aanrader', sneakpreview van regiedebuut Frank Lammers

30 april 2016 om 02:34 • Aangepast 21 november 2020 om 10:48
nl
De film 'Of ik gek ben', het regiedebuut van Frank Lammers uit Mierlo, gaat officieel pas op 30 mei in première. Maar het publiek kreeg vrijdag tijdens de allereerste Nederlandse filmnacht in Eindhoven al de kans de film te bekijken. Ze reageerden enthousiast. "Maar het is wel een heftige film."
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Hoofdrolspeler Mike Weerts uit Overloon speelt in de film vol overtuiging een jonge, succesvolle kunstenaar die onder invloed van drank en drugs een zedendelict pleegt en in een tbs-kliniek belandt. Het verhaal is gebaseerd op het boek van de schrijver Michael Stroink uit Oss. "Ik heb tijdens mijn studietijd in een tbs-kliniek gewerkt en toen dacht ik al dat ik die ervaring ooit zou gaan verwerken in een boek."
Blij en opgelucht en ook ontroerd Een van de weinige niet-Brabanders in de film is acteur Cees Geel. "Frank en ik zijn al zo'n vijftien jaar bevriend en we werken wel vaker samen, maar dit was voor het eerst dat ik speelde onder zijn regie." Het was even wennen volgens Geel, maar uiteindelijk is ook hij heel tevreden met het resultaat. "Ik ben vooral trots op wat we als collectief hebben neergezet. Iedereen heeft met veel inzet gewerkt en dat zie je terug in de film." Hij is blij en opgelucht en ook een beetje ontroerd door de film.

Wachten op privacy instellingen...

'Of ik gek ben' gaat 30 mei in het Klokgebouw in Eindhoven in première en is vanaf 2 juni in de Nederlandse bioscopen te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.