Dit zijn onze eindexamenvloggers Noortje en Jorn: 'Ik ga slagen zonder te leren'

30 april 2016 om 14:28
nl
Terwijl een groot deel van Brabant van de meivakantie geniet, zit relaxen er voor sommige mensen niet in. De meeste eindexamenkandidaten zitten namelijk met hun neus in de boeken, want vanaf 12 mei moeten zij laten zien wat ze in huis hebben. Noortje de Vries en Jorn van Essen vloggen voor Omroep Brabant om te laten zien wat een Brabantse examenkandidaat moet doorstaan.
Profielfoto van van de Griendt Jolien
Geschreven door
van de Griendt Jolien

Overigens slaat de stress lang niet bij iedereen toe. Jorn gaat zich vooral niet druk maken: "Ik ga slagen zonder te leren", vertelt hij in zijn eerste vlog. "Nouja, misschien een uurtje of anderhalf, maar dat is meer dan genoeg." Noortje gaat wat serieuzer te werk. Even voorstellen dus:
Noortje de VriesNoortje (18) zit op scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard. Ze vlogt er blogt al regelmatig en wil na de zomer beginnen aan de opleiding Journalistiek in Tilburg. "Ik vind het leuk mensen nieuwe dingen en producten te leren kennen en wil uiteindelijk iets met tv of in een magazine gaan doen."
"Ik ga jullie meenemen in alles wat een eindexamenkandidaat beleeft: de examentrainingen, het leren, het gala, de uitslag en meer", belooft ze. Noortje gaat examen doen in de vakken Nederlands, Engels, Duits, Management& Organisatie, economie, geschiedenis en wiskunde A.[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=K-46tGYSwdU]
Jorn van EssenJorn (18) omschrijft zichzelf als 'zo'n havo-leerling die eigenlijk wel vwo had kunnen doen'. Hij maakt zich dan ook niet erg druk om de eindexamens en wil aan Brabant laten zien hoe hij met 'productief nietsdoen' door de examenperiode gaat rollen.
Jorn zit op het Mill-Hill College in Goirle. Na de zomer wil hij een jaar HBO Geschiedenis gaan studeren. Als hij zijn propedeuse op zak heeft, wil hij naar de universiteit. Wat hij daar wil studeren, weet hij nog niet precies.
Hij gaat examen doen in de vakken Nederlands, Engels, Economie, Geschiedenis, Wiskunde A, Aardrijkskunde en Biologie. "Een hele lijst, maar ik heb niet heel veel zorgen. De meeste vakken zijn vrij simpel", vindt Jorn. "Volg mij door deze wonderbaarlijke rit en plaats een weddenschap of ik ga slagen of niet!"[youtube:body:https://youtu.be/RF5d4ywdWmA]
EindexamensVanaf volgende week kun je Noortje en Jorn volgen via omroepbrabant.nl. Al het nieuws over de eindexamens in Brabant vind je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/eindexamen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.