Video

Brabanders pakken massaal de koffers om toch zon te zien

30 april 2016 om 21:26
nl
Een echte vakantiedag in Brabant. Niet omdat het zulk goed weer is en je met een biertje buiten in de zon kunt zitten. Integendeel, veel mensen zochten de zon juist op buiten Brabant. Dat was te merken bij de reisbureaus en op Eindhoven Airport.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Veel vrolijke gezichten op Eindhovense luchthaven. Tussen de rollende reiskoffers moet je je een weg banen richting de juiste terminal. Het is merkbaar druk. Velen willen toch nog graag even de zon zien in de laatste week van de meivakantie:
"Ik ga heerlijk naar de Turkse zon, wat wil je nog meer!?", roept een vrouw vrolijk. Twee jonge meiden die naar het bord met de vertrektijden staren, geven toe dat hun reis spontaner is dan een gemiddelde lastminute boeking: "We gaan via Roemenië naar Hongarije. We hebben het via Surprise Me geboekt en wisten pas een half uur geleden waar we heen gingen. Spannend, maar wel heel cool."
ReisbureauDat veel mensen lastminute een reis naar de zon boeken, merken ze bijvoorbeeld bij Reisbureau Tui in Helmond. Reggy Nuismer: "Sinds vrijdag is er echt een run, we kunnen het bijna niet bijhouden. Mensen kiezen veel voor Turkije, maar ook het Caribisch gebied en Spanje zijn populair."
Drukte in de biosVoor degenen die zich het niet kunnen permitteren om de laatste week van de meivakantie naar het zuiden af te reizen, moeten het doen met het filmaanbod van de lokale bios. Bij Pathé in Eindhoven merken ze duidelijk dat deze meivakantie niet op die van de voorgaande jaren lijkt.
Freek Willems van Pathé: "Als het mooi weer is in het voorjaar, dan is het hier erg rustig. Die eerste zonnige dagen van het jaar gaat iedereen liever in de zon zitten, maar ze zitten nu allemaal in de bioscoop."  
Prima filmaanbodGrote films als Jungle Book en Kung Fu Panda zijn net uit en deze week verschijnt ook Captain America in de bioscoop. Freek: "Dus het slechte weer en een goed filmaanbod zorgt toch voor een lekkere meivakantie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.