'Dit is ongelofelijk', Eefje Muskens en Selena Piek in finale EK badminton

30 april 2016 om 20:53
nl
Badmintonsters Eefje Muskens uit Goirle en Selena Piek gaan op voor goud in het vrouwendubbel op het EK. Het Nederlandse topduo bereikte zaterdag in het Franse La-Roche-sur-Yon de finale door het Deense koppel Maiken Fruergaard en Sara Thygesen te verslaan in de halve eindstrijd. Na vijftig minuten was het 21-17 21-17 voor Muskens en Piek, die twee jaar geleden al eens EK-brons haalden.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De strijd om de Europese titel gaat zondag tegen de topfavorietes uit Denemarken. De als eerste geplaatsten Christinna Pedersen en Kamilla Rytter Juhl rekenden in de andere halve finales af met Samantha Barning en Iris Tabeling, die ver uit de buurt bleven van een stunt: 21-9 21-13. Het verlies van de halve finales betekende niettemin brons voor Barning en Tabeling.
'Fijn gevoel'Piek was blij en trots. "Dit is ongelooflijk. Ondanks de zware druk hebben we onze plaatsing waargemaakt. Ik ben ontzettend trots dat Eefje en ik na dit lange en zware seizoen de EK-finale hebben gehaald." Muskens viel haar partner bij. "Het was hard werken, zoals eigenlijk het hele jaar. Dan geeft een finaleplaats op het EK een extra fijn gevoel."
Piek trad zaterdag in La-Roche-sur-Yon ook aan in de halve finales van het gemengd dubbelspel. Met Jacco Arends slaagde ze er niet in de finale te bereiken. De Deense titelverdedigers Christinna Pedersen en Joachim Fischer waren met 21-17 21-8 te sterk.
MoeizaamToch gaf het brons een voldaan gevoel, want het seizoen was tot nog toe moeizaam verlopen voor het Nederlandse koppel. Op de eerste zeven toernooien van het jaar werd het duo telkens in de eerste ronde gevloerd en pas in april werd de eerste zege op internationaal niveau geboekt. "We moeten eerlijk toegeven dat brons alles was wat er in zat deze week. De Deense titelverdedigers waren helaas te goed", aldus Arends.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.