Wielrenner Danny van Poppel troeft Groenewegen af in Yorkshire

30 april 2016 om 21:14
nl
Danny van Poppel uit Tilburg heeft zaterdag zijn eerste zege van het seizoen behaald. De renner uit Team Sky was de snelste in de tweede etappe van de Ronde van Yorkshire. Hij was in de 135 kilometer lange etappe van Otley naar Doncaster net iets eerder over de meet dan zijn landgenoot Dylan Groenewegen. De Duitser Nikias Arndt finishte als derde in de massaspurt.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Groenewegen, die vrijdag triomfeerde in de eerste etappe, behield de leiderstrui in de korte Britse rittenkoers, die zondag eindigt met een etappe van bijna 200 kilometer van Middlesbrough naar Scarborough.
"Ik zag de finish niet goed. Ik dacht dat de streep iets verder lag. Daardoor twijfelde ik een seconde en konden de anderen een fietslengte voorsprong op me pakken. Op snelheid was ik vandaag weer de sterkste", zei Groenewegen.
Andere lezingVan Poppel had zijn eigen lezing. "Dylan kwam heel dichtbij in de laatste paar honderd meter, maar ik wist dat ik had gewonnen. Het waren in ieder geval hectische minuten en ik had deze overwinning echt nodig. Door een knieblessure kon ik nog niet veel wedstrijden fietsen; het was pas mijn tiende race of zo. Ik denk dat ik nu terug op niveau ben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.