Pastoor Van de Laar uit Mierlo-Hout op intensive care na zwaar ongeluk met vrachtwagen in België

1 mei 2016 om 18:56
nl
Pastoor John van de Laar van de St. Luciaparochie in Mierlo-Hout heeft donderdag een zwaar ongeluk gehad in België. Hij ligt op de intensive care en is buiten levensgevaar. Wel is hij zwaargewond geraakt bij het ongeval, meldt Ton Schepens van de parochie tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Van de Laar zat samen met een Britse man, die in Goirle woont, in de auto. Een vrachtwagen, die uit tegengestelde richting kwam, zag de auto van de twee geestelijken vermoedelijk over het hoofd. De wagen werd frontaal geramd.
'Ze hebben heel veel geluk gehad'“Als ik de foto’s zo bekijk, hebben ze veel geluk gehad”, zegt Schepens van de parochie. Van de Laar heeft zijn bekken gebroken en zijn ribben gekneusd. De Brit is ook ernstig gewond. “Maar daar kan ik nog niet veel over zeggen. We willen eerst zijn familie in Engeland inlichten”, zegt Schepens.
Op foto’s van Het Laatste Nieuws is goed te zien hoe zwaar de botsing was. De vrachtwagenchauffeur, ook een Nederlander, kon zelf uit de wagen stappen. De brandweer heeft het dak van de wagen moeten openknippen om Van de Laar en de Brit uit de auto te halen.
Het is nog te vroeg om te zeggen hoe lang de pastoor zal moeten herstellen. “Maar als ik kijk naar de verwondingen zal dat wel enige tijd vergen”, stelt Schepens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.