Video

Niet één maar zeshonderdduizend stuks gaan de grond in: knollen planten is een happening in Zundert

1 mei 2016 om 20:16
nl
In Zundert zijn de twintig buurtschappen van het bloemencorso gestart met het planten van honderdduizenden dahliaknollen. Met het planten van de knollen is ook het corsoseizoen weer van start gegaan, met als hoogtepunt het bloemencorso op zondag 4 september. Het planten van de knollen gebeurde afgelopen weekend ook in de toen nog modderige grond van buurtschap De Berk.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

"Knollen planten is hier een happening", zegt Jaan Els van buurtschap De Berk. Op het kale perceel tussen Rijsbergen en Zundert ploegt een machine langzaam over het veld heen en weer. Het is één van de twee machines in Zundert waarmee het planten van knollen min of meer machinaal gaat. Alleen al bij buurtschap De Berk gaan er dertigduizend bruine enigszins verschrompelde knollen de grond in.
ZIE OOK: Links- of rechtsdraaiend? Corso Zundert gaat na vijf jaar praten andersom rijden
Honderdduizenden knollen"Die dertigduizend is een aardig gemiddelde", zegt Ivo Gommers van buurtschap De Berk. "Alle buurtschappen bij elkaar stoppen er zo'n zeshonderdduizend in de grond. Bij sommige buurtschappen gebeurt dat nog met de hand, wij doen het al tien jaar machinaal." Tussen een bruine verschrompelde knol en een bloemenveld dat in volle bloei staat zitten zo'n vier maanden.
Naast het volop planten van knollen zijn enkele buurtschappen ook al begonnen met het opzetten van de corsotenten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.