Hockeyers Oranje Zwart uit Eindhoven naar finale landskampioenschap

1 mei 2016 om 18:46 • Aangepast 21 november 2020 om 10:46
De hockeyers van OZ hebben zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van het landskampioenschap. De Eindhovense ploeg won de derde en beslissende wedstrijd in de halve eindstrijd van de play-offs met 3-1 van HGC.
Profielfoto van Ronald Sträter

De grote man in de eerste helft was Mink van der Weerden. Met twee benutte strafcorners, in de 7e en 26e minuut, wees de specialist OZ de juiste weg naar de finale.
"Lekker dat ze erin gaan. Werd ook wel eens tijd; ik heb nog niet echt een goed niveau gehaald in de play-offs", zei Van der Weerden na afloop.  [Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/726784156907229184] Heer en meesterWaar het in de eerste twee duels (gelijke spelen gevolgd door shoot-outs) heel moeizaam ging, was OZ in de derde wedstrijd over het algemeen heer en meester.
Het was dan ook niet verrassend dat vlak na de rust aanvaller Bob de Voogd de 3-0 aantekende. Daarmee was het duel gespeeld, al redde HGC in de laatste minuut nog de eer.
Gestopte Balkestein doet meeOpvallend was dat Marcel Balkestein meespeelde bij OZ. De international was eigenlijk vanwege blessures gestopt met tophockey, maar werd onverwacht toch ingezet.[Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/726767136639700992] FinaleOZ speelt volgende week in de finale om het landskampioenschap. De tegenstander is  Amsterdam.