Rake klap uitgedeeld tijdens voetbalwedstrijd RKVV Nieuwkuijk - OSC'45, duel gestaakt

1 mei 2016 om 21:02
nl
Een voetbalwedstrijd in Nieuwkuijk is zondagmiddag gestaakt nadat een speler van de uitploeg een klap gaf aan een speler van RKVV Nieuwkuijk. Dat gebeurde rond kwart voor één. De politie heeft iemand opgepakt.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De wedstrijd werd gespeeld tussen de tweede teams van RKVV Nieuwkuijk en OSC’45 uit Den Bosch. “Het was eigenlijk wel een sportieve wedstrijd”, stelt Nieuwkuijk-voorzitter Fried van de Water. “Er was geen aanleiding tot onregelmatigheden. Vanuit het niets sloeg een speler van de tegenpartij een speler van Nieuwkuijk.”
Eenmansactie, geen grote vechtpartijDe voorzitter benadrukt dat het om een eenmansactie gaat en dat er geen sprake was van een massale vechtpartij. “Het was ook heel snel weer voorbij. Maar er was wel wat emotie, wat opwinding. De sfeer erna was vrij snel na het incident weer normaal, maar de spelers en scheidsrechter hebben samen besloten de wedstrijd te staken.”
Volgens Van de Water was de vechtersbaas geen reguliere speler uit het team van OSC’45, maar een invaller. “Niet iedereen bij Orthen kende hem ook. Eigenlijk werd zijn actie ook veroordeeld door zijn teamgenoten, men vond het heel erg.”
Politie verricht aanhoudingDe man die de klap gaf is meegenomen door de politie. Er kwam een ambulance naar het sportpark, maar de man die de klap ontving hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij heeft een scheurtje in zijn wenkbrauw.  
Volgens de voorzitter van RKVV Nieuwkuijk worden er in de loop van de week mensen benaderd voor een getuigenverklaring. Dan wordt er ook een rapportage opgesteld voor de KNVB.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.