Zilver op EK voor badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek

1 mei 2016 om 21:06
nl
Badmintonsters Eefje Muskens uit Goirle en Selena Piek hebben zilver overgehouden aan de Europese kampioenschappen in het Franse La-Roche-sur-Yon. Het Nederlandse topduo bleek zondag in de finale van het vrouwendubbel niet opgewassen tegen het favoriete Deense koppel Christinna Pedersen en Kamilla Rytter Juhl.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Muskens en Piek boden goed tegenstand en verrasten hun tegenstandsters geregeld met geplaatste shuttles, maar de score was na twee games in het voordeel van het als eerste geplaatste Deense koppel: 21-18 21-17. Het Nederlandse duo toonde aan dat ze met recht in de top tien van de wereldranglijst staan en vrijwel zeker kunnen rekenen op deelname aan de Olympische Spelen.
Voor Piek was de zilveren plak haar tweede medaille op de EK. Met Jacco Arends trad ze zaterdag in La-Roche-sur-Yon aan in de halve finales van het gemengd dubbelspel. De Deense titelverdedigers Christinna Pedersen en Joachim Fischer waren met 21-17 21-8 te sterk, maar het verlies leverde het Nederlandse koppel toch een bronzen medaille op. Brons was er zaterdag ook voor Samantha Barning en Iris Tabeling in het vrouwendubbel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.