Koningin Máxima komt naar basisschool in Den Bosch voor inzamelingsactie muziekinstrumenten

2 mei 2016 om 13:55
nl
Koningin Máxima komt op woensdag 25 mei naar basisschool De Kruisboelijn in Den Bosch. De koningin opent op de school de inzamelingsactie ‘Klassiek geeft’. Een actie van NPO Radio 4 om muziekinstrumenten in te zamelen voor kinderen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Koningin Máxima neemt op de basisschool in Den Bosch het eerste ingezamelde instrument in ontvangst. Dit geeft ze vervolgens door aan een leerling die het instrument de komende jaren mag bespelen.
Met de actie wil NPO Radio 4 de liefde voor muziek doorgeven aan kinderen en muziekonderwijs voor meer kinderen mogelijk maken. Aan de feestelijke start van de actie werken het Bosch' Leerorkest van Muzerije en philharmonie zuidnederland mee.
Gebruikte instrumenten donerenVan 25 mei tot 10 juni roept NPO Radio 4 luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren.
De opbrengst van de actie gaat naar het landelijke Instrumentendepot Leerorkest dat muziekinstrumenten uitleent aan muzikale initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De actie vindt voor de derde keer plaats en duurt tot en met 10 juni.
ErevoorzitterMáxima is erevoorzitter van het platform van ambassadeurs 'Meer Muziek in de Klas', dat werkt aan meer muziekonderwijs op de basisschool.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.