Twaalf arrestaties bij rellen na afloop van Willem II-Feyenoord

2 mei 2016 om 14:00 • Aangepast 21 november 2020 om 10:45
nl
De politie heeft na afloop van de voetbalwedstrijd Willem II-Feyenoord twaalf relschoppers aangehouden.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Na de wedstrijd gingen de supporters uit Tilburg en Rotterdam met elkaar op de vuist. De Mobiele Eenheid moest ingrijpen om de supportersgroepen uit elkaar te houden. Twee agenten raakten lichtgewond.
De aangehouden relschoppers zijn tussen de 22 en 55 jaar oud. Ze komen uit Tilburg (8), Goirle (2), Berkel-Enschot (1) en Bavel (1).
Na de voor Willem II verloren wedstrijd, werd de sfeer grimmig en zochten de Tilburgse supporters de confrontatie met supporters van Feyenoord. In het stadion brak een opstootje uit, de ruzie verplaatste zich vervolgens naar de hoofdingang.
Putdeksels en riemenZo'n 150 supporters stonden daar te schreeuwen, gooiden bier naar de politie, haalden putdeksels los en gebruikten hun broekriemen als wapen. De ME moest een linie vormen om te voorkomen dat de onruststokers het stadion binnenkwamen.

Wachten op privacy instellingen...

Zaterdagavond verstoorde een vechtpartij de uitgaansnacht in Tilburg. In een kroeg werd er gegooid met glazen en barkrukken. Er waren supporters van Bristol, Willem II en Feyenoord betrokken bij de vechtpartij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.