Politie met groene zwaailichten door Breda en Etten-Leur: 'Voor veilig gevoel en meer alertheid'

2 mei 2016 om 14:26
nl
Kijk niet gek op als je binnenkort ineens een groen zwaailicht door je straat ziet rijden. De politie Midden- en West-Brabant start namelijk deze maand met een proef waarbij politieauto’s met groen licht aan gaan rijden. “We willen mensen hiermee een veiliger gevoel geven en het zorgt er ook voor dat mensen alerter zijn”, zegt een politiewoordvoerder.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Het blauwe licht en de sirene is bij eigenlijk iedereen wel bekend. “Met dit groene licht willen we mensen laten weten dat er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld dat er een verdacht persoon is of er een poging tot woninginbraak is geweest”, legt politiewoordvoerder Jiske van Pelt uit.
Iets raars gezien? Politie bellenHet groene knipperende licht moet mensen aanzetten om mee te kijken en alert te zijn. “Als ze dan iets raars of opvallends zien, kunnen ze de politie bellen.”, zegt de woordvoerder.
Maar het heeft nog een functie. “We laten hiermee ook zien dat de politie in het rond rijdt. Dat zou mensen een veiliger gevoel geven.” [youtube:body:https://youtu.be/BDOeE8ZWHcE]
Vooral 's nachts opvallendDe auto’s met groene zwaailichten zullen vooral in delen van Breda, Galder, Etten-Leur, Zundert en Prinsenbeek rondrijden. “Vooral ’s avonds en ’s nachts zal het dan natuurlijk opvallen dat wij het groene licht aanhebben”, zegt Jiske van Pelt.
Eerder deden al verschillende korpsen in Nederland een test met het groene licht. Het is wel voor het eerst dat het in Brabant gebeurt. De proef zal nog de hele maand mei duren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.