Openbaar Ministerie over brandbrief moeder gedode Juliette: ‘We kunnen haar wens niet honoreren’

2 mei 2016 om 17:39
nl
Het Openbaar Ministerie heeft de brandbrief van Janneke van der Staaij in goede orde ontvangen. De wens van de moeder van Juliette Bouhof om een vriendin mee te nemen naar een slachtoffergesprek, kan niet gehonoreerd worden, laat een woordvoerder weten aan Omroep Brabant. “Een slachtoffergesprek is niet de setting voor een debat met derden over een gedragskundige rapportage."
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

"Een van de belangrijkste onderwerpen van een gesprek zouden de gedragskundige rapportages van de verdachte zijn. Daarvan heeft mevrouw Van der Staaij al eerder aangegeven dat ze zich niet kan vinden in de uitkomsten”, licht een woordvoerder toe.
PrivacyHet Openbaar Ministerie benadrukt graag in gesprek te gaan met Van der Staaij, maar dan wel zonder haar vriendin, die expert is op het gebied van forensische psychologie. Zij is namelijk niet als deskundige benoemd in deze zaak, legt OM uit.
Daarbij wijst de woordvoerder op de belangen van de verdachte. Die heeft er recht op dat over hem uitgebrachte rapportages niet buiten de rechter bekend worden bij niet-belanghebbenden.
ZIE OOK: Moeder gedode Juliette Bouhof (17) is het beu en stuurt brandbrief naar OM: 'De zaak is verprutst'
SlachtofferrechtenVolgens Peter Schouten, die Van der Staaij vertegenwoordigt, neemt het OM de moeder van Juliette niet serieus en springt ze niet goed om met haar slachtofferrechten. “Zeker als slachtoffers mondig en hoogopgeleid zijn, zoals hier het geval is, gaat het OM heel krampachtig om met hun rechten. Dan wordt er al snel gedacht: waar bemoeit u zich mee”, zei de raadsman zondag tegen Omroep Brabant.
De 17-jarige Juliette Bouhof werd in oktober 2014 dood gevonden in het centrum van Eindhoven. Haar ex-vriend Koen B. werd door de rechter veroordeeld tot negen jaar cel wegens doodslag. Hij werd vrijgesproken voor moord. Zowel Koen B. als justitie zijn in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. B. wil in hoger beroep veroordeeld worden voor ‘mishandeling met de dood tot gevolg’. Justitie wil dat zijn onvoorwaardelijke celstraf hoger wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.