'We wilden het Menstival of Testival noemen, maar hebben het toch op Beyond festival gehouden'

2 mei 2016 om 15:40
nl
Menstival was te soft en Testival klonk als Testikel. En dus werd het het Beyond festival. Dit jaar komt het voor het eerst naar Brabant, in het weekend van 29,30 en 31 juli op privélandgoed Velder in Liempde.
Profielfoto van Kersten Anne
Geschreven door
Kersten Anne

Vorig jaar werd het Beyond Festival in Spaarnwoude (Noord-Holland) georganiseerd en dit jaar is de beurt aan Liempde. "Ieder jaar hetzelfde doen is saai, daarom is het ook zo fantastisch dat we op het landgoed van de familie van boeken van Rumpt terecht kunnen", zegt mede-oprichter Dadara.
Barrières verkleinen"Dit past perfect bij ons doel om de barrières tussen maatschappelijke groepen te verkleinen. Wie verwacht nu de combinatie van een stelletje experimentele creatieven op een eeuwenoud landgoed?"
Beyond wil de verwachting van festivals op zijn kop zetten en vooral plaats bieden voor nieuwe ideeën. Nieuwe rituelen en verrassingen staan centraal in de programmering.
Wat kun je verwachten?Op het festival komen communities als Psy-Fi, PRCPTN, Pecha Kuca, Classical Music Rave, Frank Festival, Bauhaus, Ruigoord's Vurige Tongen en Borduurvereniging Leukeleu. Een tijdschema zal je niet vinden, ze werken namelijk met een blokkenschema met 'mindfucks'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.