Jelle ten Rouwelaar bedankt supporters Go Ahead Eagles: ‘Dit was de menselijke kant van voetbal' - Omroep Brabant

Jelle ten Rouwelaar bedankt supporters Go Ahead Eagles: ‘Dit was de menselijke kant van voetbal'

2 mei 2016 om 20:20
nl
Jelle ten Rouwelaar heeft de supporters van Go Ahead Eagles met een open brief bedankt omdat ze vrijdagavond met respect hebben stilgestaan bij het overlijden van zijn moeder. De doelman van NAC was zo onder de indruk dat hij besloot om in de pen te kruipen. “Wat ik zag en voelde was de menselijke kant van voetbal, een kant die wat mij betreft veel vaker de boventoon mag voeren in onze mooie voetbalwereld.”
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Vrijdagavond was Ten Rouwelaar erg onder de indruk van de steunbetuiging van het publiek uit Deventer tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles – NAC Breda. Het publiek klapte in de 61e minuut de handen stuk om de Bredase doelman een hart onder de riem te steken na het verlies van zijn moeder, die afgelopen zaterdag overleed op 61-jarige leeftijd.
ZIE OOK: 'Kippenvel', NAC-keeper Ten Rouwelaar onder indruk van steunbetuiging na overlijden moeder
‘Jullie hebben een ontzettend grote impact gehad’Met de bedankbrief wil Ten Rouwelaar ook een statement maken: “In tijden dat voetbalsupporters vaak negatief worden belicht in het nieuws, leek het mij gepast om op dit moment en op dit platform nog van mij te laten horen.”
Hij vervolgt: “Met een mooi gebaar hebben jullie een ontzettend grote impact gehad. Het laat zien dat jullie als supporters, net zoals de supporters van mijn eigen NAC Breda, thuishoren op het hoogste voetbalniveau dat Nederland rijk is. No act of kindness, no matter how small, is ever wasted.”[Facebook:body:https://www.facebook.com/gaeagles/posts/780550622046002]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.