Steven Kruijswijk start als kopman in de Giro

3 mei 2016 om 08:41
nl
Steven Kruijswijk is de kopman van LottoNL-Jumbo-ploeg in de Ronde van Italië die vrijdag begint. De nummer zeven van vorig jaar gaat nu ook voor een plaats in de toptien. Behalve het eindklassement richt de ploeg zich, onder meer met sprinter Moreno Hofland, ook op dagsuccessen.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

"Als ik mijn niveau van vorig seizoen kan evenaren, kan het mooi worden", aldus Kruijswijk. De renner uit Nuenen imponeerde vorig jaar vooral in de bergritten.
'Toeslaan in laatste week'"Mijn voorbereiding is nagenoeg identiek geweest aan die van een jaar geleden en ik ben uit de problemen gebleven. Ik ga me de eerste twee weken op mijn concurrenten richten en wil in de laatste week toeslaan. Mijn sterkste punt is de laatste week en daar kun je ook de meeste winst boeken."
Maarten Tjallingii, Bram Tankink, Twan Castelijns, Jos van Emden en Martijn Keizer zijn vooral mee ter ondersteuning van Kruijswijk, al hopen de laatste twee ook op een goed resultaat in de tijdritten. Moreno Hofland kan gaan voor een kans in de massasprint.
Start in ApeldoornDe Giro start vrijdag met een tijdrit van 10 kilometer in Apeldoorn en blijft ook zaterdag en zondag in Nederland, met twee ritten tussen Arnhem en Nijmegen.
"Dat de Giro in Apeldoorn start, is speciaal voor ons Nederlanders", zei ploegleider Engels. "Het is een extra motivatie. Ik heb zelf de Girostart in 2002 in Groningen en in 2010 in Amsterdam meegemaakt. Die momenten hebben mij een speciaal gevoel gegeven. Ik heb inmiddels ook al wat Gelderse dorpjes gezien die roze gekleurd zijn, dat geeft een extra boost."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.