Video

Philips Lighting gaat naar de Amsterdamse beurs, maar de Philips-lamp blijft nog zeker tien jaar

3 mei 2016 om 09:26
nl
Philips Lighting, de verlichtingstak van Philips, wordt afgesplitst en naar de beurs in Amsterdam gebracht. Dat heeft het Eindhovense elektronicaconcern dinsdag bekendgemaakt. Wel kan Philips Lighting nog tien jaar de merknaam en het logo van het voormalige moederbedrijf hanteren, gaf topman Eric Rondolat dinsdag aan.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Vervolgens is er een optie voor nog eens tien jaar. Afgezien daarvan is het de bedoeling om de naam Philips 'op lange termijn' te blijven gebruiken, aldus Rondolat.
Het merk blijft op de lampen staan zolang Philips een meerderheidsbelang heeft. De komende jaren verwacht het koninklijke bedrijf echter alle aandelen in de voormalige divisie te verkopen.
Als het belang kleiner wordt dan 50 procent dan moet het verlichtingsbedrijf afscheid nemen van Philips in de concernnaam. Daarvoor geldt dan een termijn van anderhalf jaar. In eerste instantie is een kwart van de aandelen beschikbaar voor particulieren en grote beleggers.
Hoofdkantoor in EindhovenPhilips Lighting heeft zijn hoofdkantoor in Eindhoven en boekte in 2015 een omzet van 7,5 miljard euro. Vorig week werd bekend dat de vestiging van Lighting in het Belgische Kontich nog dit jaar dicht gaat.
Het bedrijf blijft onder de leiding staan van Rondolat.  Philips-topman Frans van Houten spreekt van een 'historisch' besluit. Het concern begon in 1891 met de productie van gloeilampen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.