Video

François Gesthuizen is de nieuwe trainer van FC Oss

3 mei 2016 om 14:44
nl
François Gesthuizen is vanaf volgend seizoen de trainer van FC Oss. De 43-jarige oud-speler van de club is de opvolger van Reinier Robbemond en tekent een contract voor één seizoen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Sinds juni 2015 is Gesthuizen trainer van eersteklasser SV DFS in Opheusden. Daar strijdt hij momenteel nog om de titel. Ook hij is ongeveer twee weken geleden aangesteld als analist bij NAC. Dat blijft hij tot en met de play-offs doen.
Oud-spelerGesthuizen was van 2002 tot 2005 speler bij TOP Oss. Later begon hij zijn trainersloopbaan als jeugdtrainer bij de club uit Oss. Als oefenmeester gaf hij daarna in de Jupiler League twee jaar leiding aan Achilles '29.
“Het is extra leuk om terug te keren waar ik mijn trainersloopbaan ooit ben begonnen", stelt de coach op de website van FC Oss, de club waar hij ooit samen met Marinus Dijkhuizen de A-jeugd onder zijn hoede had.
Fans zetten vraagtekens bij aanstellingGesthuizen noemt zijn aanstaande trainerschap in Oss een mooie stap in mijn carrière. "Ik wil op een zo hoog mogelijk niveau werken en mezelf blijven ontwikkelen. Hier krijg ik, op een prachtig podium, de kans geboden."
FC Oss plaatste het nieuws over de aanstelling van Gesthuizen op haar eigen facebookpagina. De reacties op zijn aanstelling zijn niet mild. 'Onbegrijpelijk', 'Degraderen is nu zeker een feit', 'Wie?', staat er te lezen onder het bericht.
Gesthuizen kan daar niets mee, zegt hij. "Ik heb ook heel veel positieve reacties gehad. De club wil mij ook graag hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.