Opera aan de Parade komt nog 15.000 euro tekort voor jubileumvoorstelling

3 mei 2016 om 16:41
Er is nog 15.000 euro nodig om 'Opera aan de Parade' in Den Bosch dit jaar door te laten gaan. De organisatoren van het grote openluchtconcert zijn daarom een crowdfundingsproject begonnen. 'Opera aan de Parade' viert dit jaar een jubileum, het is voor de tiende keer dat Philharmonie Zuidnederland en Opera Zuid een gratis toegankelijke opera spelen op De Parade in Den Bosch.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

Het is wel vaker spannend geweest bij 'Opera aan de Parade'. Ook in voorgaande jaren duurde het vaak tot de laatste maand voordat er voldoende sponsors gevonden waren. Het organiseren van de voorstelling kost ongeveer 130.000 euro.
Gratis voorstelling'Opera aan de Parade' trekt elk jaar zevenduizend tot achtduizend  bezoekers. Vooral als het weer meezit, is de openluchtvoorstelling elke keer weer een bijzonder evenement. De organisatoren willen de opera graag gratis houden, ook omdat het vragen van entree weer voor hogere kosten zorgt omdat evenemententerrein dan zou moeten worden afgezet.
De 'Opera aan de Parade' is dit jaar La Bohème van Puccini. Het is een iets aangepaste versie van de voorstelling van Opera Zuid die deze maand in Eindhoven in première gaat. Als de crowdfundingsactie geen geld oplevert, is het nog maar de vraag of Opera aan de Parade dit jaar doorgaat.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...