Video

'Rennen!', windhoos rukt dak van aardbeienkas in Rijsbergen

3 mei 2016 om 18:26
nl
Addie Hendrickx dacht maar één ding: rennen. Net voor de pauze stapte ze haar aardbeienkas in Rijsbergen nog even binnen en toen hoorde ze het geluid van vallend glas. Een plotselinge windhoos rukte de helft van het dak van de kas eraf.
Profielfoto van Hamacher Stan
Geschreven door
Hamacher Stan

Het leek afgelopen donderdag een lekkere lentedag. Het was bijna windstil en het zonnetje scheen. Plotseling was er toen die windhoos. Op de boerderij in Rijsbergen was het één grote ravage. "In een paar seconde tijd lag alles vol met glas, tot zo'n hondervijftig meter verder", vertelt Addie. "Het kwam vanuit het niets."
OpruimenHaar man Piet kwam pas later de kas ingelopen: "Dat was wel even schrikken. Dit heb ik nog nooit meegemaakt!" Nadat ze eenmaal van de schrik waren bekomen begonnen het echtpaar langzaamaan met het opruimen van de schade. "Je weet eigenlijk niet waar je moet beginnen."
De medewerkers van de aardbeienteler zijn nu in plaats van het plukken van aardbeien bezig met het oprapen van het glas tussen de struiken. Helaas moeten alle aardbeien die in de kas staan weggegooid worden.
WindhoosReinier van den Berg van Meteogroup zocht uit wat er precies gebeurd zou kunnen zijn. "Er waren die dag wel felle buien in Breda", legt hij uit. "De bui zat dan wel drie kilometer verderop, maar zo'n windhoos zit meestal aan de rand van zo'n bui."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.