Bak hoogwerker stort neer: Jos (61) en Bart (53) uit Someren omgekomen bij ongeluk in Zaltbommel

4 mei 2016 om 03:00
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Foto: Bart Meesters/Meesters Multimedia
Omroep Brabant
Foto: Bart Meesters
Omroep Brabant
Foto: Bart Meesters
1/5 Ooggetuigen vertellen wat ze zagen net na het ongeluk (bron: Omroep Gelderland)
Twee mannen van 61 en 53 jaar uit Someren die dinsdagmiddag in Zaltbommel aan het werk waren, zijn omgekomen na een val van een verreiker. Dat is een soort hoogwerker. De bak waar ze in stonden, stortte door onbekende oorzaak naar beneden. Een 24-jarige man uit Someren overleefde het ongeluk en is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers waren aan het werk voor de bedrijven Wijnen Bouw en Raijmakers uit Someren.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Het gaat om de 53-jarige Bart Vink en de 61-jarige Jos Relou, melden bronnen binnen de voetbalclub van Someren tegen Omroep Brabant. Het derde slachtoffer, de 24-jarige Remco van Bogget, raakte zwaargewond en is dinsdagavond geopereerd, meldt een familielid.
Van der Valk-hotelDe mannen waren aan het werk aan de achterkant van een pand langs de A2 dat verbouwd wordt tot Van der Valk-hotel. Volgens ooggetuigen waren ze bezig om een spandoek van Wijnen Bouw te bevestigen aan de gevel van het pand. Dat deden ze vanuit de verreiker.
De woordvoerder van Wijnen Bouw, Harry Beukers, bezocht de plek waar het ongeluk dinsdagmiddag om kwart over één gebeurde. "De verslagenheid is daar groot. Hoe kan zoiets in godsnaam gebeuren?, denken we allemaal. De mensen waren gewoon aangelijnd aan de bak."
Maar de hele bak waar de drie mannen in stonden kwam naar beneden. Volgens Beukers wordt de bak ook gebruikt om puin in af te voeren. "We snappen niet hoe dit heeft kunnen gebeuren."
[Tweet:body:https://twitter.com/Hoefakker/status/727490061424558084]
Omroep Gelderland sprak met getuigen. Zij vertelden dat ze drie mannen recht naar beneden zagen vallen. Van alle kanten kwamen ambulances aangereden. "Op een gegeven moment begonnen ze met reanimeren. Dat duurde twintig minuten. Daarna werden twee mannen bedekt met doeken en eentje werd op een brancard weggedragen. Zo'n reanimatie, dat zie je normaal gesproken alleen in films. Iedereen is van slag", zo zei een man tegen verslaggever Arjan Hoefakker.
ZIE OOK: ‘Dit is afschuwelijk’, FNV roept bedrijven op extra naar veiligheid te kijken na hoogwerkerdrama
Veel vragenDe politie kan nog niet zeggen hoe het ongeluk kon gebeuren en wat voor werk er werd uitgevoerd. Ook over de toestand van het gewonde slachtoffer zijn nog geen details bekend. De politie en de arbeidsinspectie doen onderzoek.
[Tweet:body:https://twitter.com/Hoefakker/status/727499914155036672]
Burgemeester Alfred Veltman kreeg het nieuws dinsdagmiddag te horen en is geschrokken: "Het is verschrikkelijk, zo'n ongeval. Ons medeleven gaat uit naar familie en nabestaanden en naar collega's en de betrokken bedrijven."
Wijnen Bouw laat in een verklaring weten dat er voor collega's die tijdens het ongeluk aanwezig waren professionele hulp wordt geregeld. 'Op dit moment gaat onze aandacht en medeleven uit naar de familieleden van de slachtoffers.'

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...