Video

Zeilster Annemiek Bekkering ziet kansen op Olympische Spelen: 'We gaan voor de medailles varen'

3 mei 2016 om 18:49
nl
Zeilster Annemiek Bekkering ziet deze zomer kansen om met haar partner Anette Duetz een medaille te pakken op de Olympische spelen. Het duo plaatste zich afgelopen weekend in Frankrijk voor Rio 2016. "Met wat we afgelopen jaar allemaal geleerd hebben, hopen we op veel."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het ticket voor de Olympische spelen kwam het duo Bekkering/Duetz niet aanwaaien. Een jaar geleden verloren zij de nationale selectiewedstrijd, maar de dames knokten zich met succes terug en pakten alsnog een startbewijs voor Rio.
'Onwijze ontlading'Na een lange terugreis vanuit Zuid-Frankrijk glundert Annemiek Bekkering op dinsdag nog steeds. Ze heeft samen met Anette Duetz het afgelopen jaar keihard gevochten voor het Olympische ticket. "Ik ben blij en opgelucht", zegt Bekkering. "Het was een onwijze ontlading. Ik ben dan ook wel moe van het hele jaar, maar superblij dat het gelukt is."
Medaillekansen bepalenEen jaar geleden zag het plaatje er stukken minder vrolijk uit. Bekkering en Duetz verloren de nationale selectiewedstrijd en een ander duo, Keijzer en Blom, werden genomineerd voor de Olympische spelen. Omdat die uiteindelijk niet aan de maatstaven van het NOC*NSF voldeden, mogen Bekkering en Duetz, die dat wel deden, nu gaan.
"Het NOC*NSF stelt de eis dat je twee keer 'top acht-landen' moet varen", zegt de zeilster uit Veghel. "Je moet laten ziet dat je medaillekansen hebt. Doe je dat niet, dan mag je niet gaan. Wij hebben dat gehaald, die anderen niet. We hadden de selectie verloren, maar dan gaat toch het team dat de eis haalt."
'We hopen op veel'Nu de dames het ticket op zak hebben voor de Olympische Spelen blaken ze ook van het zelfvertrouwen. "Zeker met deze voorbereiding en wat we dit jaar allemaal geleerd hebben, hopen we op veel. We kunnen voor de medailles varen", besluit Annemiek Bekkering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.