Dutch Defense Vehicle Systems in Helmond stopt met productie, 84 banen weg

3 mei 2016 om 19:12
nl
Defensieleverancier Dutch Defense Vehicle Systems (DDVS) in Helmond gooit de handdoek in de ring. Vanwege het opdrogen van defensieopdrachten gaat het bedrijf gefaseerd afbouwen, om rond de jaarwisseling te zijn gedecimeerd tot een klein onderhoudsbedrijf. Daarbij gaan 84 banen verloren.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

Volgens bestuurder Ron Peters van de FNV is het voormalige DAF Special Products in de problemen gekomen door de jarenlange bezuinigingen op defensie in Nederland.
'Werk wordt verplaatst naar Duitsland'Daardoor is het voor het moederbedrijf ook niet meer interessant om Duitse vervolgorders, zoals onderhoud aan de Boxertank, in Helmond te laten uitvoeren, zegt Dirk van Gestel van vakbond De Unie. Dat gaat allemaal naar Duitsland.
Ook mag DDVS vanwege het NAVO-protectionisme niet leveren aan landen die geen lid zijn van de NAVO.
'Inkrimping wordt afbouw'De verstrekkende inkrimpingsplannen zijn dinsdagmiddag aan het personeel van Dutch Defense Vehicle Systems gepresenteerd. De vrees bestaat, ook bij de directie, dat er nu een snelle uittocht van hooggekwalificeerd personeel zal ontstaan. Hierdoor zou een definitief einde wel eens sneller kunnen komen dan gepland. Voor het onderhoudsbedrijf zijn nog negen man nodig.
Van DAF naar Stork naar DuitsersDDVS ontstond in 2004 toen de Duitse Krauss-Maffei Wegmanngroep SP Aerospace& Vehicle System in Geldrop overnam van Stork. Dat was op zijn beurt de voortzetting van DAF Special Products, de defensietak van DAF Trucks.
Het bedrijf maakt defensievoertuigen zoals enkele jaren geleden het pantservoertuig Fennek, dat onder meer dienst deed in Afghanistan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.