Aantal boekingen reisorganisatie Travix bij Eindhoven Airport verdriedubbeld

3 mei 2016 om 19:23
nl
Reisorganisatie Travix profiteert bij andere luchthavens van de nasleep van de aanslagen bij vlieghaven Zaventem in België. Zo is het aantal boekingen vanaf Eindhoven Airport bij Travix voor deze maand verdriedubbeld ten opzichte van het aantal boekingen in mei, een jaar geleden.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Dat meldt BNR dinsdag. De radiozender vroeg het aantal boekingen op bij reisbureau Travix, het moederbedrijf van Vliegwinkel.nl en Cheaptickets.
De cijfers tonen aan dat het aantal boekingen bij de reisorganisatie in Eindhoven is verdriedubbeld voor deze maand. De boekingen van Travix vanaf Schiphol zijn verdubbeld. Ook in Charleroi en Düsseldorf nam het aantal boekingen bij de reisorganisatie toe na de aanslagen.
LEES OOK: Eindhoven Airport krijgt 1,1 miljoen euro subsidie voor bouw van nieuwe terminal
Minder boekingen ZaventemTravix verwerkte deze maand in Zaventem daarentegen zes proces minder boekingen dan precies een jaar geleden. Oude boekingen worden momenteel, indien nodig, omgeboekt. Travix zegt tegen BNR dat dit proces vlekkeloos verloopt.
De reisorganisatie verwacht dat het vertrouwen in Zaventem wel terugkeert. Dit duurt naar verwachting tot na de zomer, hoewel de reisorganisatie constateert dat veel reizigers begrip hebben voor de situatie in België.
LEES OOK: Eindhoven Airport verwacht recorddrukte tijdens de zomer
Geen verdriedubbeling in het algemeenDe verdriedubbeling bij Travix in Eindhoven betekent niet dat Eindhoven Airport in zijn geheel fors meer passagiers verwerkt. "Zeker niet een verdubbeling en al helemaal geen verdriedubbeling", zegt woordvoerder Fons Latour tegen Omroep Brabant. "Het gaat hier alleen om cijfers van Travix, dat ook geen grote speler is in Eindhoven."
Overigens doet Eindhoven Airport wel goede zaken, los van de naweeën van de aanslagen. De luchthaven meldde eerder al dat een recorddrukte wordt verwacht. Oorzaak is de stijgende populariteit onder reizigers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.