Moeder Amanda Todd moedeloos van weer uitstel van Nederlandse rechtszaak tegen Aydin C.

3 mei 2016 om 21:46
nl
Carol Todd, de moeder van de Canadese tiener Amanda Todd, wordt er moedeloos van dat de rechtszaak tegen de vermeende afperser Aydin C. opnieuw is uitgesteld. Dat laat ze in een reactie weten. Tilburger Aydin C. wordt ervan verdacht dat hij wereldwijd 34 minderjarige meisjes heeft afgeperst via een webcam. Ook zou hij degene zijn die een naaktfoto van Amanda Todd verspreidde. De pesterijen die daarop volgden, zorgden ervoor dat Amanda zich op haar vijftiende van het leven beroofde.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

'Elke keer dat we weer een wijziging in het verhaal horen, is dat een emotionele scheur in het pad naar volledig herstel', laat Carol Todd weten in een verklaring. Ze is bang dat uitstel van de Nederlandse strafzaak ook betekent dat de beslissing van de rechtbank op het uitleveringsverzoek van Canada langer op zich laat wachten. Canada wil Aydin C. zelf berechten voor het afpersen van Amanda Todd.
'Ik hoop dat ze sterk blijven''Aydin C. is tot nu toe erg frustrerend bezig geweest. We kunnen alleen maar hopen dat er niet nog meer verstoringen zijn van het proces en dat de rechtszaak snel begint.' Carol vindt het vooral ook erg voor de andere slachtoffers en hun familie. 'Die moeten ook weer maanden wachten. Ik kan me hun pijn en stress goed voorstellen. Ik hoop dat ze sterk blijven en de moed behouden en blijven hopen dat het recht uiteindelijk zal zegevieren.'
ZIE OOK: Spraakmakende webcamzaak Aydin C in najaar verder: Robert Malewicz weer terug als advocaat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.