Video

Babyolifantje Beekse Bergen is een meisje en ze heet Madiba [VIDEO]

4 mei 2016 om 13:46
nl
Na een recorddracht van maar liefst 680 dagen is de Afrikaanse olifant Punda dinsdagnacht bevallen in Safaripark Beekse Bergen. Het is een vrouwtje en heet Madiba. Het lijkt goed te gaan met moeder en het kind.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Madiba verwijst naar de bijnaam van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, die in 2013 overleed.
EersteHet is de eerste geboorte van een Afrikaanse olifant ooit in de Beekse Bergen en zelfs in de hele Benelux. Punda en haar kleine verblijven voorlopig in de groepsstal, waarvan de deuren voor bezoekers nog even gesloten blijven. Waarschijnlijk is de kleine olifant vanaf 5 mei voor iedereen te zien.[YouTube:body:https://youtu.be/5cN0FauS-M8]Grote broer Shawu heeft de geboorte van zijn broertje of zusje net gemist. Hij vertrok afgelopen donderdag naar Zoo du Bassin d’Arcachon in Frankrijk, in het kader van een uitwisselingsprogramma.
RecordMet haar 24 maanden lange zwangerschap vestigde Punda het record van de langste dracht van een levensvatbaar olifantenkalf ooit geregistreerd binnen het Europese fokprogramma. Een wereldwijd stamboek wordt niet bijgehouden, maar Safaripark Beekse Bergen gaat ervan uit dat het hier ook een wereldrecord betreft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.