Jelle ten Rouwelaar (35) stopt na dit seizoen als keeper en wordt keeperstrainer NAC Breda - Omroep Brabant

Jelle ten Rouwelaar (35) stopt na dit seizoen als keeper en wordt keeperstrainer NAC Breda

4 mei 2016 om 09:13
nl
Jelle ten Rouwelaar zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn loopbaan. De 35-jarige doelman blijft wel bij NAC als keeperstrainer. Hij is sinds 2007 verbonden aan de Bredase club.
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

Bij NAC groeide hij uit tot cultheld. Hij behaalde er een derde plek in de eredivisie, speelde Europees voetbal en pakte een record met 280 achtereenvolgende wedstrijden in het betaald voetbal, zonder één minuut te missen. Mede daardoor stond hij bij veel supporters bovenaan het lijstje van populairste spelers.
Zo'n vier weken geleden kwam de gedachte bij Ten Rouwelaar om te stoppen. "Als je er de eerste keer over nadenkt, dan ben je er al onbewust mee bezig geweest. Ik voelde erg sterk dat ik wat anders wilde. Dat is de voornaamste reden om te stoppen."
Nederlands elftalEen van de hoogtepunten van zijn carriere is dat hij als doelman van NAC het Nederlands elftal haalde. Hij werd in 2011 door bondscoach Bert van Marwijk geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije en later dat jaar mocht hij mee op een oefentrip van Oranje in Zuid-Amerika.
Op de website van de club zegt Ten Rouwelaar: "Ik stap trots van het veld in de wetenschap dat ik gezegend ben met een mooie en lange loopbaan. Er rest nog één taak en dat is deze mooie club samen met dit team terug te brengen naar de eredivisie."[YouTube:body:https://youtu.be/zDlVSCjaA2Q]
Nieuw hoofdstukOok technisch directeur Hans Smulders reageert op de site: "We hebben de afgelopen maanden afgetast waar de wensen van Jelle lagen op dit gebied. We hebben hem een toekomstplaatje geschetst, waarbij er ruimte voor Jelle was om zich op dit vlak te ontwikkelen in een topsportcultuur. Wij zijn blij dat we de loopbaan van deze clubheld op deze wijze in Breda een mooi nieuw hoofdstuk kunnen geven."
Omdat Ten Rouwelaar keeperstrainer is er geen plaats meer voor keeperstrainer Albert van der Sleen. Hij keert door de keuze volgend seizoen niet terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.