Video

'Waarom moeten helikopters 's nachts en in de zomer vliegen?' Kort geding tegen vluchten Gilze-Rijen

4 mei 2016 om 15:01
nl
Per direct moet Defensie stoppen met nachtvluchten met helikopters vanaf Vliegbasis Gilze-Rijen. Dat eist Carel Gorissen in een kort geding dat woensdag diende voor de rechtbank in Breda. Carel Gorissen, die in woonwijk De Grote Spie in Rijen woont, is helemaal klaar met de geluidsoverlast.
Profielfoto van Aanen Floyd
Geschreven door
Aanen Floyd

Al een paar jaar verleent de Minister van Defensie toestemming voor nachtelijke vluchten in de zomer. Deze extra nachtvluchten, bovenop het reguliere trainingsprogramma van de helikopterpiloten, zijn nodig in verband de internationale militaire missie in Mali. "Ik snap niet dat ze ook in de zomer moeten trainen", zegt Carel Gorissen.
Deelen Helikopters vliegen in het donker richting vliegveld Deelen op de Veluwe om daar een bepaald type oefeningen te doen en keren in het donker weer terug. "Ze kunnen toch ook daar een nachtje blijven", zei Gorissen tegen de rechter.
In 2014 verloor Van der Valk een kort geding. Toen mocht vliegbasis Gilze-Rijen ook extra nachtvluchten uitvoeren. De uitspraak in deze zaak is over twee weken.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.