Het gaat goed met Pepijn Nieuwlaats (3) uit Roosendaal: 'Zijn hart klopt mooi en sterk'

4 mei 2016 om 14:38 • Aangepast 21 november 2020 om 10:43
nl
"Het gaat goed met Pepijn." Dat melden de ouders van de 3-jarige jongen uit Roosendaal op Facebook. “Hij heeft veel energie, speelt en is lekker vrolijk”, vervolgen ze. In een ziekenhuis in Amerika onderging de ernstig zieke Pepijn Nieuwlaats liefst vijf chemokuren.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De kleuter lijdt aan een agressieve vorm van kinderkanker. In het gespecialiseerde ziekenhuis in Amerika heeft Pepijn immunotherapie ondergaan. De therapie versterkt het eigen afweersysteem en moet Pepijns overlevingskansen verdubbelen.
Vorige week is er nog een echo gemaakt van het hartje van Pepijn. Dat zou aangetast kunnen zijn door de chemokuren. Maar er was goed nieuws. “Zijn hart klopt mooi en sterk. Pepijn is ook bij de fysiotherapeut geweest en krijgt speciale inlegzooltjes”, aldus zijn ouders op Facebook.

Wachten op privacy instellingen...

VrolijkheidVerder schrijven zijn ouders nu pas te beseffen wat er allemaal is gebeurd. “We proberen de draad weer op te pakken. Als we de foto’s van de afgelopen periode terugzien, schrikken we wel. Maar we genieten nu elke dag van zijn brede lach, zijn grapjes en zijn vrolijkheid. Waarschijnlijk volgen er in juni nieuwe scans. Dat wordt weer spannend.”
In Roosendaal en omgeving werden in 2015 verschillende acties gehouden om geld in te zamelen voor de familie Nieuwlaats. Binnen vier maanden werd het flinke streefbedrag van 100.000 euro opgehaald. Als er geld overblijft, wordt dat gedoneerd aan stichtingen die zich inzetten voor de strijd tegen kinderkanker (neuroblastoom).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.