'Aleppo staat in brand', vluchtelingen in Tilburg herdenken slachtoffers Syrië

4 mei 2016 om 16:02
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Tilburgse vluchtelingen herdenken de slachtoffers in hun geboorteland
Natuurlijk zijn ze woensdagavond twee minuten stil, tijdens de dodenherdenking in Tilburg. Maar hun gedachten gaan deze middag even uit naar Syrië. Vluchtelingen uit de twee Tilburgse noodopvanglocaties herdenken de landgenoten die door het oorlogsgeweld in hun thuisland zijn omgekomen. 'Want Aleppo staat nog steeds in brand.'
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Het is al jaren oorlog in Syrië, het land waar de meeste vluchtelingen die nu in Tilburg wonen vandaan komen. De grootste stad van het Aziatische land, Aleppo, ligt de afgelopen anderhalve week weer enorm onder vuur. [tweet:body:https://twitter.com/khouterman/status/727854189167181824][tweet:body:https://twitter.com/khouterman/status/727859938693947394][Tweet:body:https://twitter.com/khouterman/status/727851778843119618]
BombardementZo was er recent een aantal luchtbombardementen, waarbij een ziekenhuis werd geraakt. Daarbij zouden zeker 27 mensen zijn omgekomen, onder wie drie kinderen.
Na het eerste spervuur werd er op Facebook een actie in gang gezet waarbij werd opgeroepen om je profielfoto rood te maken. De hashtag #AleppoIsBurning werd daaraan gekoppeld.
In het rood herdenkenDaarom herdenken de Tilburgse vluchtelingen, samen met vrijwilligers van de opvang, vandaag in het rood. De een draagt een rood shirt, de ander een rood sjaaltje.
In Tilburg worden 490 vluchtelingen in het oude Belastingkantoor en vierhonderd vluchtelingen in het voormalig verzorgingstehuis St. Jozefzorg opgevangen.

Wachten op privacy instellingen...