Banden van auto's massaal lekgestoken

DEN BOSCH - In Den Bosch zijn in de nacht van zaterdag op zondag de banden van zeker zeventien auto's lekgestoken. Ook in Sint-Michielsgestel was het raak. Daar werden zeker zes banden vernield.
in Den Bosch gaat om auto's die geparkeerd stonden aan de Louwschepoort, de Zusters van Orthenpoort, de parkeerhaven aan de Schilderstraat en In den Boerenmouw. Allemaal bij elkaar in de buurt.

"De daders hebben waarschijnlijk één route gelopen", vertelt een van de buurtbewoners. "Het moet voor twaalf uur zaterdagavond begonnen zijn, want toen zag iemand al één auto met een lekke band."


Mes
De ANWB heeft het er zondagochtend druk mee. Twee busjes van de Wegenwacht rijden rond om alle banden te vervangen. Volgens een medewerker van de ANWB is er duidelijk met een mes in de zijkant van de banden gestoken. 'Verdorie', zegt een buurtbewoonster. 'Ik heb de ANWB gebeld omdat ik een band niet kan vervangen. En straks ga ik aangifte doen bij de politie'. De buurtbewoners balen maar echt boos zijn ze niet. 'Dit is het risico van in de stad wonen, jammer'.

'Ik zie er de humor niet van in', zegt een buurtbewoonster. 'Een hele hoop mensen extra werk bezorgen voor een paar minuten rond crossen en banden lekprikken. Het is bizar.'

Ook raak in Sint-Michielsgestel
Ook in Sint-Michielsgestel was het raak. Daar zijn aan de Hemelrijkstraat zeker zes auto's getroffen. "Hier kregen we rond drie uur 's nachts melding van", meldt een politiewoordvoerder.

"In de omgeving hebben we geen verdachten meer aangetroffen. We onderzoeken wie hier verantwoordelijk voor is. Vooralsnog is dit totaal onduidelijk. Mensen met informatie worden opgeroepen die met de politie te delen."

De politie heeft nog geen idee wie er achter de vernielingen zit. Bij de politie zijn inmiddels tien aangiften voor beide gemeenten samen binnengekomen.
Meer over dit onderwerp:
den bosch vandalisme vernielingen autobanden