Toekomstig graf oorlogsvlieger Keogh wordt geadopteerd door nazaat van een linie-crosser

5 mei 2016 om 12:30
nl
Het toekomstig oorlogsgraf van de Engelse oorlogsvlieger John Edward Keogh in Werkendam wordt geadopteerd door Jochem van den Hoek. Jochem is een nazaat van Biesboschcrosser Piet van den Hoek, die voor zijn verzetswerk werd onderscheiden met de Militaire Willems-Orde. Liniecrosser Van den Hoek overleed in 2015 op 93-jarige leeftijd.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Het stoffelijk overschot van John Edward Keogh werd gevonden in het najaar van 2014 bij de berging van zijn neergestorte Lancaster. Het vliegtuig crashte in de zomer van 1944 in een polder bij Werkendam. Keogh wordt op 30 juni met militaire eer begraven op de begraafplaats aan het Laantje in Werkendam. Op die begraafplaats ligt onder meer ook vliegenier Thomas Duff begraven. Duff kwam in 1944 net als Keogh om het leven bij de crash van het oorlogsvliegtuig.
BegrafenisDe adoptie van het toekomstig oorlogsgraf, door een nazaat van Biesboschcrosser Piet van den Hoek, werd woensdag bekend gemaakt door Richard Wikaart van het 4 mei comité Werkendam. Hoe de (her)begrafenis van Keogh eruit gaat zien weet Wikaart nog niet. "We weten alleen de datum. Het Engelse leger is degene die de uitvaart in zijn geheel voorbereidt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.