Wie is deze man die een inzamelbox van KiKa heeft gestolen in Aalst?

5 mei 2016 om 14:06 • Aangepast 21 november 2020 om 10:42
nl
In de Albert Heijn in Aalst is woensdagavond een inzamelbox met donaties aan KiKa gestolen. Beelden van de roof zijn donderdag door de bedrijfsleiding van het filiaal op Facebook-geplaatst.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

In de Albert Heijn kunnen bezoekers in een klein halletje onder meer kleding en statiegeldflessen inleveren. Ook staat er een grote zuil van KiKa, waarin mensen hun statiegeldbonnetjes kunnen achterlaten en zo geld doneren voor de strijd tegen kinderkanker.
De jongeman die woensdagavond met zuil en al in zijn zwarte Volkswagen Golf wegreed, was duidelijk anders van plan. [facebook:body:https://www.facebook.com/ahaalst/posts/1045608502164982]
Bedrijfsleiding is verbijsterdTeamleidster Elly Pots van de Albert Heijn-vestiging is verbijsterd. “De pilaar is niet heel zwaar en is dus gemakkelijk op te tillen. Maar je gaat er niet van uit dat iemand er daadwerkelijk mee naar buiten loopt, toch?”
Blijkbaar wel dus, zo bewijzen de beelden. Hoeveel geld er precies in de zuil zat is onbekend. De box is twee weken geleden voor het laatst geleegd.
‘Hoe kun je hen nou iets ontnemen?’De man, wellicht jongeman, met het zwarte petje wordt door Pots verzocht de zuil terug te brengen. “En we hopen dat hij zich goed beseft waarvoor er gespaard werd. Deze kinderen hebben dat geld hard nodig. Hoe kun je hen nou iets ontnemen?”
Het bericht met de bewakingsbeelden is donderdagochtend al bijna 2000 keer gedeeld op Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.