Jonge inbrekers zorgen voor ravage na levensgevaarlijke achtervolging in Den Bosch

5 mei 2016 om 15:02 • Aangepast 21 november 2020 om 10:42
nl
Vijf jongemannen hebben woensdagnacht veel schade aangericht nadat ze hadden ingebroken bij een huis in Rosmalen. De bewoners van dat huis waren wakker geschrokken van vreemde geluiden en ontdekten dat er was ingebroken.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Ze zagen dat een raam van hun huis aan de Cerberusstraat was opengebroken. Ook ontdekten ze dat onder andere een televisie en een laptop waren meegenomen. De bewoners waarschuwden meteen de politie. Dat gebeurde iets voor twee uur.
Verdachte autoDe agenten reden onderweg naar het huis een verdachte auto tegemoet. Ze vermoedden dat er iets niet klopte en besloten het voertuig te controleren. Hun vermoeden bleek juist, want de bestuurder negeerde het stopteken en reed er met hoge snelheid vandoor.
De achtervolging leidde via de A59 naar Den Bosch. Bij de afslag West doken de auto's de provinciehoofdstad in. Via onder meer de Vlijmenseweg, de Commissaris Bosch van Drakensteinlaan en de Kooikerweg probeerde de automobilist te ontkomen.
Gevaarlijke situatieHet ging er gevaarlijk aan toe, want een paar keer reed de automobilist tegen het verkeer in. Op de Kooikerweg stuurde de vluchtende bestuurder zijn wagen plots naar links toen een politiewagen probeerde langs te rijden.
Op de Helftheuvelweg probeerde de politie opnieuw om de automobilist te passeren. Beide auto's botsten toen tegen elkaar. Uiteindelijk verloor de vluchtende automobilist de controle over zijn auto. Hij kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. Niemand raakte gewond.
Geen rijbewijsIn de auto bleken gestolen spullen uit Rosmalen te liggen. Ook zaten vijf jonge Bosschenaren in de wagen. Het ging om vier tieners (16, 17, 18 en 19) en een 20-jarige man. De 18-jarige bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
De jongemannen zijn opgepakt. De auto en de spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek, aldus de politie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.