'Dat deze droom uitkomt, is heerlijk', badmintonster Eefje Muskens mag naar Olympische Spelen

5 mei 2016 om 15:21
nl
Eefje Muskens uit Goirle doet deze zomer mee aan de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze bekleedt op de geschoonde lijst van de internationale badmintonfederatie BWF die donderdag verscheen, samen met Selena Piek, de achtste positie.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Een klassering bij de beste dertien volstond voor een ticket voor de Spelen. Muskens en Piek kwamen op plaats acht uit na hun tweede plaats op het EK van vorige week. De Nederlandse sportfederatie NOC*NSF moet de deelname aan de Spelen nog wel bevestigen, maar Muskens verwacht geen problemen. "Dat deze droom uitkomt, is heerlijk", reageert ze.
Dubbele kwalificatie"Na acht jaar afwezigheid van Nederlandse deelname in het dubbelspel ben ik meer dan trots op onze dubbele kwalificatie", zegt Piek, die met Jacco Arends ook mag deelnemen aan het gemengd dubbelspel in Rio.    Technisch directeur Claus Poulsen van de Nederlandse badmintonbond spreekt van 'een sterk signaal dat de bond op de juiste weg is'. "Ik wil dan ook mijn dank uitspreken voor het harde werken van alle spelers en de technische staf die dit mogelijk hebben gemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.