Julian (18) op festival bestolen van ketting met emotionele waarde, en hij is niet de enige...

ERP - Het ene moment stond de 18-jarige Julian op 7th Sunday nog te genieten van de muziek, een moment later was het festival definitief verpest. Een ketting die belangrijk voor hem was werd van zijn nek gerukt. De dader verdween spoorloos, en Julian lijkt niet het enige slachtoffer.

Hij is er kapot van, vertelt de vader van Julian, Harrie Constant. “Hij stond in een tent toen hij twee keer op zijn borst werd getikt, ter afleiding. Toen voelde hij dat de ketting van zijn nek werd getrokken. Hij draaide meteen om, maar de persoon die het had gedaan was al gevlogen”, vertelt Constant.

Daarna heeft Julian zijn ouders gebeld, die hem zijn komen halen van het festival. “Die ketting heeft hij gekregen van zijn opa en oma, toen hij zeven jaar oud was. Het ging toen niet zo goed, dus die ketting heeft al elf jaar lang een grote emotionele waarde voor ons."


Julian heeft aangifte gedaan op het festivalterrein, maar voorlopig is de ketting niet gevonden. Met zijn ouders gaat hij vandaag zoeken op het terrein en bij de lost & found. De grote hoop is dat de hanger van de ketting is gegleden en iemand ‘m heeft gevonden, of dat de dief de ketting terugbrengt.

Die kans is klein, maar de hoop is groot. “Voor een dief is die ketting misschien een paar tientjes waard, voor ons is de waarde enorm.”

Nog een slachtoffer
Harm overkwam exact hetzelfde. "Ik stond in de tent, waarschijnlijk dezelfde als waar Julian in stond, en m'n ketting stond opeens een stuk strakker. En toen was 'ie opeens weg."

"Je staat echt verbluft om je heen te kijken", vertelt Harm. "Ze moeten haast wel een apparaatje bij hebben gehad, want het was binnen een halve seconde gedaan." Ook voor hem is het een belangrijk sieraad. "Ik heb 'm vijftien jaar geleden van mijn vriendin gekregen, droeg 'm eigenlijk iedere dag. Dan gaat het toch bij je horen." 

Harm en Julian zijn niet alleen: meer mensen laten weten dat hun sierraden gestolen zijn. Ook Stefan werd slachtoffer. "Bij mij werd m'n gouden ketting zo ineens van achter van mijn nek getrokken. Ik ben al de zoveelste die dat gebeurde op het festival. Hopelijk krijgen ze de daders te pakken."

7th Sunday
7th Sunday werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Het festival verwelkomde dit jaar een recordaantal bezoekers. 40.000 festivalgangers luisterden naar onder andere Axwell, Yellow Claw, Martin Solveig en Blasterjaxx. Naast de mainstage waren er nog 17 andere podia op het terrein.

Meer over dit onderwerp:
7th sunday erp festivals diefstallen