Olifantenbaby zet eerste stapjes buiten, publiekstrekker Madiba zorgt weer voor file Beekse Bergen

6 mei 2016 om 15:50
nl
Madiba zette vrijdagochtend haar eerste stapjes in het buitencomplex van de olifanten in safaripark Beekse Bergen. Ook op dit bijzondere moment waren veel bezoekers afgekomen. Er stonden net zoals donderdag flinke wachtrijden voor het park in Hilvarenbeek.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het verkeer stond al op de A58 in de rij. De extra reistijd liep op tot een halfuur.
GeduldDonderdag was het zo druk bij de Beekse Bergen dat mensen 's middags werd gevraagd niet meer naar het park te komen. Er waren toen meer dan tienduizend bezoekers. "We verwachten deze vrijdag wat minder mensen, maar we zijn er klaar voor", laat woordvoerder Ron van Kuijk weten. "Maar donderdag hadden de bezoekers ook begrip voor de lange wachttijden, hoor. Ze stapten allemaal vrolijk uit hun auto."[YouTube:body:http://youtu.be/P_KX37RQ04k]Omdat Madiba vrijdagochtend voor het eerst naar buiten mocht, hadden de bezoekers alle gelegenheid om Madiba te bekijken. Ze hoefden niet in de rij te staan voor het olifantenverblijf, zoals donderdag. Het publiek moest echter wel geduld hebben voordat de babyolifant voor het eerst naar buiten kwam.
'Misschien wat geschrokken'Nadat ze haar eerste stapjes in het buitenverblijf uiteindelijk had gezet, ging ze snel weer naar binnen. "Misschien is ze wat geschrokken van al die mensen", opperde een ranger die bij het complex stond. Maar korte tijd later besloot de babyolifant toch weer naar buiten te gaan. Veilig dicht bij haar moeder en tante, dat wel.
Madiba werd woensdag geboren en steelt sindsdien de harten van de bezoekers. Ze ondergaat alle belangstelling gelaten. "Ze heeft geen last van alle interesse", benadrukt Van Kuijk. "Als Madiba moe wordt, gaat ze lekker liggen en een tukje doen."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.