Video

Geboortekaartjesdief slaat weer toe in verloskundigenpraktijk: 'Je kunt het toch ook gewoon vragen?'

6 mei 2016 om 15:28
nl
De verloskundigen van Zuidwesthoek in Hoogerheide staan voor een raadsel. Voor de tweede keer in een jaar tijd heeft iemand alle geboortekaartjes gestolen uit de wachtkamer.
Profielfoto van Kantelberg Anouk
Geschreven door
Kantelberg Anouk

In augustus vorig jaar was het al een keer raak, vertelt verloskundige Joyce Aarts. "Toen dachten we in eerste instantie nog dat iemand ze had opgeruimd, maar ze bleken gewoon echt verdwenen."
Afgelopen week was het weer zo ver. "Mijn collega kwam binnen en zag het lege bord", zegt Aarts. "Ze stuurde mij gelijk een fotootje en we wisten genoeg. Ze zijn weer gestolen."
VerzamelaarDe verloskundigen krijgen de kaartjes van hun cliënten. "We hangen ze vol trots in de wachtkamer en mensen vinden het ook leuk om er naar te kijken en inspiratie op te doen."
Aarts weet niet waarom iemand ze zou stelen. "We vermoeden dat het om een verzamelaar gaat", vertelt ze. "Maar je hebt er niks aan om het gewoon zo mee te nemen. Je kunt het toch ook aan ons vragen?"
Geen tipsEen oproep via Facebook de vorige keer heeft niets geholpen. "We hadden gevraagd om ze, desnoods anoniem, terug te geven. Helaas kregen we geen reacties." Er kwamen ook geen tips binnen van mensen die meer weten.
De verloskundigen zoeken nu een manier om te voorkomen dat het weer gebeurt. "Een beveiliger inschakelen gaat misschien wat ver, maar wie weet is een cameraatje een idee. We weten gewoon niet wat hier mee moeten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.