‘Buitenlands gezin in Raamsdonksveer opgepakt bij grote politieinval na dodelijke schietpartij'

6 mei 2016 om 19:17
nl
Bij een politieinval in een huis in Raamsdonksveer is donderdagavond een gezin opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Dordrecht eerder op de dag. Dat zeggen althans verschillende buurtbewoners onafhankelijk van elkaar tegen Omroep Brabant. Het zou gaan om een Armeens gezin dat al zeker twintig jaar in de Wingerdstraat in Raamsdonksveer woont.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Buurtbewoners zeggen dat ze donderdagavond werden opgeschrikt door twee luide knallen. Kort erna stond de hele straat vol met politiewagens en ambulances. “Overal waar ik keek stond politie. Ze stonden met maskers en met getrokken pistolen voor het huis”, zegt een oudere buurtbewoner die in de aangrenzende Laurierstraat woont. “Het duurde niet lang of de hele buurt stond op straat naar de actie te kijken.”
In de woning werden vier mensen opgepakt, zeggen omwonenden. Daarbij zouden de vader, de moeder en de 17-jarige dochter in de boeien zijn geslagen. Even verderop werden in een auto twee jongens opgepakt, vermoedelijk de zoons van het stel. “Het is niet de eerste keer dat zij in aanraking komen met de politie”, weet buurtbewoonster Anneke te vertellen. “In en rondom dat huis zijn vaker problemen geweest. Er was een tijd dat hier heel vaak politie in de straat was.”
ZIE OOK: ‘Mijn hart ging echt tekeer’, buurtbewoners keken in spanning naar arrestatie met getrokken pistolen in Breda
'Het was schrikken'De laatste jaren is de rust wedergekeerd, zegt een buurtbewoner. “Dat gebeurde eigenlijk nadat die jongens uit huis gingen. Sindsdien gebeurt er vrij weinig meer in de straat. Tot gisteravond dan. Het was even schrikken. Er stond zelfs een ambulance klaar. We dachten even dat er iemand was neergeschoten, maar later bleek deze opgeroepen te zijn omdat een hoogzwangere vrouw in de woning medische hulp nodig had.”
De politie wil bevestigen noch ontkennen dat er een inval is geweest en dat daarbij een compleet gezin is opgepakt. Evenmin of de twee zoons inderdaad bekenden van politie en justitie zijn. De vluchtauto die in de straat is aangetroffen, is meegenomen voor verder onderzoek.
ZIE OOK: Ruzie aanleiding voor dodelijke schietpartij Dordrecht, tiental uit Breda en Raamsdonksveer nog vast
ArrestatiesDe gezinsleden en de andere verdachten zitten nog altijd vast vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij in Dordrecht. Hierbij kwam een 38-jarige man uit Dordrecht om het leven. Hij werd op straat beschoten en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Volgens misdaadblog Vlinderscrime gaat het om de Antilliaan Bob Cumma.
De liquidatie is waarschijnlijk het gevolg van een uit de hand gelopen ruzie. Het onderzoek gaat nog door. De politie wil in contact komen met mensen die meer weten over het incident of over beelden beschikken. [YouTube:body:https://youtu.be/6p9TtkfY_Fg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.