Video

Ronde van Italië afgetrapt met tijdrit in Apeldoorn, Kruijswijk eindigt tussen klassementsrenners

6 mei 2016 om 20:22
nl
De 99ste editie van de Ronde van Italië is vrijdag van start gegaan in Apeldoorn. Op het programma stond een tijdrit van 9,8 kilometer. Dit jaar doen vier Brabantse renners mee aan de Giro: Steven Kruijswijk, Twan Castelijns, Moreno Hofland van de LottoNL-Jumbo-ploeg en Boy van Poppel van Trek-Segafredo.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De Limburger Tom Dumoulin won de bijna tien kilometer lange tijdrit. Kruijswijk eindigde op de 22e plek, tussen de klassementsrenners. "Dit geeft wel een teken dat het goed zit met de conditie. Ik heb er vertrouwen in", zei Kruijswijk na afloop.
De meest opvallende renner is de 27-jarige Castelijns uit Hapert. De renner van LottoNL-Jumbo is bezig aan zijn eerste seizoen als profrenner en mag direct een grote ronde rijden. "Vorig jaar dacht ik dat ik hier nog als supporter langs de kant zou staan. Maar ik had nooit verwacht dat de mensen hier voor mij zouden klappen", klonk het uit de mond van Castelijns.
ZenuwachtigEn bij zo'n bijzonder debuut horen natuurlijk de nodige zenuwen. "Ik was van tevoren heel zenuwachtig", geeft hij eerlijk toe. "Maar mijn debuut in een grote ronde, met een start in Nederland en met zo veel mensen langs de kant, dit was supermooi."
En met een 48e plek kan hij terugkijken op een geslaagd debuut. "Ik voelde mijn hartslag in mijn keel, mijn benen ontploften. Maar de aanmoediging langs de kant maken een hele hoop goed", zei Castelijns met een grote grijns op zijn gezicht.
Etappezege?Ook Moreno Hofland kan terugkijken op een geslaagde tijdrit. De Roosendaalse sprinter van LottoNL-Jumbo noteerde de 24e plek, slechts een fractie trager dan zijn teamgenoot Kruijswijk.
Moreno kan alvast uitkijken naar twee prachtige dagen. Twee vlakke etappes waar hij misschien een rol van betekenis kan spelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.