Twaalf Brabanders in verongelukte bus in België: vrachtwagenchauffeur overleden, 24 gewonden

6 mei 2016 om 22:25 • Aangepast 21 november 2020 om 10:40
nl
In de touringcar die vrijdagochtend in België botste met een vrachtwagen, zaten in totaal twaalf Brabanders. Het gaat om tien Eindhovenaren en twee mensen uit Breda, meldt een woordvoerder van touroperator Slangen Reizen aan Omroep Brabant. Bij het busongeluk zijn zeven Nederlanders zwaargewond geraakt. De chauffeur van de Bulgaarse vrachtwagen die achterop de Nederlandse touringcar knalde, is overleden. De passagiers waren onderweg naar Disneyland Parijs.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

24 Nederlanders moesten in Vlaamse ziekenhuizen worden behandeld; twaalf van hen konden aan het einde van de middag weer naar huis. Volgens Slangen Reizen keren alle Brabantse passagiers in de loop van de avond terug naar huis.
ToedrachtDe Nederlandse bus remde af omdat het verkeer ervoor op de snelweg richting het Franse Lille stilstond. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk.
In de buurt van de plek van het ongeluk, bij de Waalse stad Moeskroen, staan dagelijks files door de controles aan de grens met Frankrijk. Woensdag kwam in die omgeving een vrachtwagenchauffeur om het leven bij een ernstig ongeluk.
Zijn truck brandde volledig uit na een aanrijding. Een raadslid van de nabijgelegen gemeente Kortrijk zei op de radio dat er hoognodig maatregelen moeten worden getroffen tegen het gevaar door de grenscontroles.
Bussen onderwegEr waren twee bussen onderweg om passagiers die dat willen verder te vervoeren naar Parijs en om anderen terug te brengen naar Nederland.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.