Video

Circus Herman Renz nog een laatste keer in Uden, speciaal voor de kijkdagen

6 mei 2016 om 18:48
nl
Een vrachtwagen, een pipowagen, biertafel met twee stoelen, een oplegger, een brandweerwagen, een douche, en personenauto, caravans, een partij kabels, een set speaker en zelfs de asbakken moeten worden verkocht. Want alles, maar dan ook alles van het failliete circus Herman Renz wordt online geveild op 10 mei. Speciaal hiervoor heeft veilinghuis Troostwijk op 6 en 7 mei speciale kijkdagen georganiseerd en dus nog eenmaal de tenten van Circus Renz opgezet
Profielfoto van Linschoten Chantal
Geschreven door
Linschoten Chantal

Tussen de serieuze bieders, lopen ook ouders en grootouders met hun kroost rond op het terrein. Zij zien dit vooral als een dagje uit met het gezin en laten hun kinderen lekker vertoeven tussen de vrachtwagens en de tenten. De echte geïnteresseerden haal je er zo tussenuit, zij staan met een boekje in hun hand de spullen van top tot teen te inspecteren.
De circustent lijkt startklaar voor de voorstelling, maar de enige artiest die er vandaag is, is Clown Frenky. Hij probeert toch nog een beetje sfeer te brengen. Dertien jaar lang werkte hij voor het circus; hij hoort bijna bij de inboedel. "Maar is was al weg toen het circus failliet ging. Dus ik ben vandaag niet te koop!"
Afscheid nemenDat alles van het circus nog eenmaal in Uden is uitgestald, is te danken aan Martin van Rossum uit Lith. Hij heeft van alles opgekocht om het vervolgens weer door te verkopen. Van Rossum: "Uiteraard hoop ik er wat aan te verdienen, maar ik vond ook dat mensen afscheid moesten kunnen nemen en dat kunnen ze nu doen."
Dat er speciaal mensen komen om afscheid te nemen, blijkt uit het feit dat er her en der mensen rondlopen om gewoon even ‘backstage’ te willen kijken. En wanneer een oma een foto maakt van haar kleinzoon en de opmerking mompelt ‘Is leuk als aandenken’, dan komt het besef pas dat het echt de laatste keer is.
10 mei veilingGeïnteresseerden hebben tot 10 mei de tijd om te bieden op de inboedel, want dan sluit de online veiling en is het echt gedaan met het Circus Herman Renz.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.